Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



Tips Menjaga Hati




Bismillah .Assalamualaikum . . .

haiii readers . lama jugak en tak update ✌

Image result for relationship tumblr

harini nak share tips menjaga hati perempuan . wah wah jadi pakar motivasi pulak itee kan . takde lah , saje nak share memandangkan ramai lelaki sekarang hanya pandai nak bagi pickup line CHIA CHIA CHIA je time nak memikat dulu tapi tak pandai nak mengekalkan bunga-2 di hati awekss korang tuh .
tak susah sebenarnya hangpa nak jaga .kalau hangpa tu jenis tak romantik ka caring ka cuba la cari cara nak jadi caring and romantik . jangan la masa nak ngorat ja jadi romantik call pagi petang siang malam tapi bila dah dapat hm busy lah itu lah ini lahh . takmauuu la lagu tu nohhhh .

Image result for relationship couples tumblr

👉 SELALU PUJI
best kan bila dapat pujian . "awak comel la harini". "awak pakai cantikkkkkk sangat.sukanya tengok awak macamni".
selalu la puji . jangan la pulak awek hangpa dok depan mata tapi pi komen awek orang pulak kat instagram. nak penabohhh cuba buat 👊💢

Image result for relationship couples tumblr

👉SELALU TEXT
yang ni wajib naa . "good morning sayang". pagi tu confirm dia mandi tak basah sebab nak reply text hang 😉

Image result for tumblr gifts for her

👉BAGI PENGHARGAAN
maksud ceq kat sini apa salahnya sekali sekala hangpa ajak dia keluar ,belanja dia makan .belikan dia hadiah .takpayah mahal-2 . hangpa beli benda dari kedai ECO RM2 pun dia dah senyum melerekkkkk bukak mulut besaqq-2 sampai takmau tutup . tak cukup tu , pi canang kat instagram kat twitter pakwe beli hadiah kat dia . padahal dia taktau hadiah tu dari kedai rm2 . takpaa lah tipu sunat sekali sekala nohh 😜

Image result for relationship couples tumblr

👉PUJUK
dah nama perempuan, merajuk tu memang tak boleh lari . setengah perempuan tak suka dipujuk bila merajuk . haihh tu perempuan ka apa ? kalau awek hangpa taknak dipujuk bila merajuk , check lah kot-2 hangpa couple dengan pondan ka 😛
tapi kalau aku , aku nak dipujuk sebab rasa macam "diriku begitu berharga" wahh gitewwwww . bukan nak mengada . apa salahnya hangpa call awek hangpa tanya ada masalah ka ? kenapa macamni ? bie ada buat salah ke ? bie minta maaf sayangggggg~ . jangan pulak hangpa cakap "walaupun bie tak buat salah pape tapi bie nak minta maaf kalau bie salah" . haaa pakaiiii merajuk lagi la awek hangpa . tak payah nak mention hangpa takdak salah . kawan tengah panas membara tu lagi nak cucuh . TAK SEMUA perempuan macamni aku tegaskan sekali lagi tapi KEBANYAKAN perempuan memang macamni . tapi kalau cara hangpa pujuk tu tak kena , kemungkinan lagi menjauh awek hangpa . hati-2 naaa

Image result for relationship couples tumblr

👉CARING
cuba lah jadi caring and romantik sikit . hangpa nak buat dia jadi bini kan ? bukannya nak couple putus .

Image result for relationship tumblr

memang semua pasangan ada kekurangan dan kelebihan tersendiri . tapi tak salah kan cuma berubah dan memahami pasangan ? tak susah pun .kalau korang memahami awek korang ni hidup korang pun akan aman

Image result for relationship tumblr

nak baca lebih , tekan link bawah . suka ngat penulisan beliau hehee .
credit to : http://nurul-izwa.blogspot.my/2014/11/tips-jaga-hati-perempuan-wahai-lelaki.html
peace ,
faradila ♥


Blogger Amer Ridzuan said...

Alololo.. Amer tak reti sangat la bab2 nih hahaha

 
Blogger amira syukrina said...

Sila baca entry ni wahai lelaki lelaki sekalian. hahaha. setuju sangattt

 
Blogger Putri Athierah said...

hey there ! i would like you to try this out, it's a fun challenge c:

http://crap-sody.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag-11-of-me.html

 
Blogger Aqilah Shahirah said...

jom join GA ni. Dapat gambar polaroid free free je. http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/05/giveaway-july-2017.html

 
Blogger aswadz said...

tahniah sebab dah abes belajar.

 

Post a Comment