De Webmistress ♂
Penang Hill with Love
Monday, April 10, 2017 • 8:57 PM • 2 comments


Assalamualaikumm ❤

08/04/17 💞
Weekend kan , so kitorang pun ambik peluang ni pusing-2 Penang 😄

kami keluar dari hostel pukul 10.30 lebih kurang .first destination ke Komtar menggunakan perkhidmatan GRAB CAR . senior dah kann , tak nak dah lah memenatkan diri naik RAPID . hahaha berlagaknyaa . but seriously I prefer Grab Car lagi walaupun kena keluarkan duit lebih sikit sebab bila naik Rapid ni penat sikit lah nak terkejar-kejarkan masa bas , nak menunggu lagi ,rugi masa sikit lah . first car yang kitorang naik driver nya chinese . ramah .first tu takut jugak lah sebab banyak kan kes viral pasal driver grab car and uber yang problem sikit . tapi kami bertiga, InsyaAllah takde pape hehee .



kitorang turun di Komtar .tapi situ ada 3 mall yang link each other .jenjalan kawan nak beli kasut for dinner nanti. so lepas pegi Komtar, pegi Perangin Mall then makan di food court 1st Avenue . makan bihun tomyam dia sedapp .hihiii

luv me luv me 
say that you luv me 😃




lepas solat , kitorang terus plann nak pegi Bukit Bendera since 3 bulan awal dulu tak pernah berjalan memane kan so ni lah peluangnya . last minute plan then terus pegi sana gunakan Grab Car lagi haha .nasiblah tak payah nak beratur lama sangat . naik train , ya Allah telinga ni bengangggg , sakit sangat . tapi bila sampai atas , view dia sangat cantik . banyak gak lah tempat nak bergambar cantik-2 . tapi Dwarf House kena bayar , memang tak lah nak masuk . haha . so kitorang pegi bergambar dekat tempat yang tak payah kena duit . kihkihkih ,




Penang Hill sudah,
di sisi awak bila pula ?
eh eh 😺


pendengar cerita dongeng purba kala yang setia 🙇

eh eh sis tak sampai 💢




jodoh, kenapa jauh sangat ?
susah nya nak capai 😯💋💋



Penang Hill ataupun Bukit Bendera sekarang ni kan famous dah . dengan tempat bergambar yang cantik seakan akan dekat Korea tu .siap ada love lock bagai . tapi tarikan lain lagi yang buatkan aku rasa nak sangat pegi sini sebab ICE CREAM yang famous amos niiii hihiii . okay craving satisfied . DONE Yeayyyyyy 😎



pukul 6 lebih nak dekat kul 7 gak lah kitorang gerak balik .lepasni kita cari port lain pulak eh hahha .emm, korang ? apa lagi eh tempat yang best dekat Penang ? suggest sikit 😝

love,
faradila ♥

Labels: ,



PASTFUTURE
Owner
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺
visit my GA blog : http://insyaallahadarezeki.blogspot.my/
my online shop : https://closetloversfff.blogspot.com/
igshop : https://www.instagram.com/closetlovers_fff

TIME



BLOG EDITOR
let's exchange banner with me .bagitau kat shoutbox okayy :)
TABUNG KAHWIN
TWEET TWEET



TALKIE TALKING





FOLLOW?





BLOG ARCHIVE;

  • Back to Hectic Week
  • donee presentation ☺
  • Journey Dental Surgery Assistant ( finale )
  • Journey Dental Surgery Assistant ( part 7 )
  • Journey Dental Surgery Assistant ( part 6 )
  • Journey Dental Surgery Assistant ( part 5 )
  • Journey Dental Surgery Assistant ( part 4 )
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 20
  • Journey Dental Surgery Assistant ( part 3 )
  • Surat Buat Ana

  • MY WISHLIST

    SPM 9A
    MASUK U
    SPA (KKM)
    KERJA TETAP
    KAHWIN


    CREDIT SECTION



    Coding basecode by: Afiqah
    Edit template by: Izyanyancinnamon
    Owner blog: Farah 'Adila
    Re-edit: Safira & Mayar
    Others:(♥♥)

    Remember!! dont remove this section!!