Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



Cabaran 30 Hari Blogging : Day 20




haiii Assalamualaikum . puasnyaa nak habiskan cabaran ni . i think i tk boleh la nak habiskan challenge ni .dah nak balik kolej dalam beberapa hari lagi :( . but I tried my best .

Challenge : Cikgu paling BEST di Sekolah

I don't have my favourite teacher but I will list teachers who always in my mind until now.


  • Cikgu Normah (primary school)
cikgu BM . I don't know why, but I always remembered her. maybe dia guru pertama yang ajar kita ABC .as you know, aku tak rapat dengan cikgu-2 .so maybe cikgu pun tk ingat aku hahaha 

  • Cikgu Norlia (primary school)
cikgu Math. aku suka cara dia mengajar . nak dekat UPSR kan , dia suruh kami semua buat latihan sehari 10 soalan . And guess what , semua orang ikut cara dia . even budak lelaki pun . sampai jadi addicted tau . cikgu tak masuk kelas sebab meeting or cuti pun ,kami akan buat 10 soalan .and bertukar-2 buku latihan yang beli dekat kedai buku untuk penuhkan 10 soalan tu . sampai berkapuh-2 buku hahaa . rasanya tk sampai setengah tahun dah 3 ke 4 buku dah . hasilnya, kami cemerlang Math in UPSR Alhamdulillah . and I'm teaching my little boy this method but why he did not follow that ? arghhhh 

  • Cikgu Zizan (secondary school)
dia pun mengajar Math . but I will story about her personality . orangnya kecik-2 je .and dia cakap lembut je . dia suka senyum .penuh keibuan kalau dia mengajar . and last, dia tak pandai marah :)

that's all :)

babaii,
faradila ♥



Blogger ✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Bestnya cabaran 30hari blogging ni ..CCL tak pernah lagi ..hehe ..

 
Blogger Mat Jo said...

kena tunggu 3 ke 4 tahun, lamanya :)

 
Blogger Nabila Syifa said...

seram nya tengok besi tu.. berani betul pasang pendakap kat gigi, i tgk pon takut, macam sakit je.. xberani nak wat

 

Post a Comment