Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



Marriage Advice


Image result for muslim couple marriage tumblr

Assalamualaikum . . .

Image result for muslim couple marriage tumblr

Kahwin tu bila kau dah ready nak kejut orang sebelah bangun solat malam 🙇,
bersilat masak dan hidang makanan walaupun tengah malas berganda 🍝,
pujuk dan suap bila orang tu susah nak makan 🍧🍜,
memaafkan walaupun bukan salah sendiri 🙏,
menerima kekurangan dengan senyuman 😇,
menadah telinga dengar cerita walaupun tengah tak ada mood nak layan 👂😊,
berdiri, berlari silap ari bulan terbang buat macam macam walaupun mengantuk 💃💤💤.
Dinding pun nampak macam tilam ,
saling mengingatkan soal pakaian dan solat seperti dai'e 👫,
sabar melayan dan memujuk macam jaga baby umor setahun walaupun tengah penat sebakul💪💪,
tidur walaupun mata masih segar bugar  😡,
tersenyum walaupun tengah moody 😪,
dan bersedia menghadapi hari esok untuk rutin yg sama sekali lagi 😞.

Image result for muslim couple marriage tumblr

Walaupun bukan setiap hari begini, tapi itulah perumpamaan perkahwinan 👳👰,
commitment lelaki mahupun perempuan 💃..
jangan mengeluh sebab tak kahwin lagi ☝☝,
tanya diri dah ready ke nak hadapi semua ini?
just prepare 💞 💞

Image result for muslim couple marriage tumblr

Jangan kahwin kerana cintakan seseorang,
kahwinlah kerana Allah, lalu kau akan mencintai seseorang itu 💕💕💕...

Image result for muslim couple marriage tumblr

*psst : Peringatan untuk diri sendiri yang belum berkahwin 💬

Image result for muslim couple marriage tumblr


Blogger Noor Azlan said...

Good Advice.... Thanks...

 
Blogger Fieona FieRidz said...

yesss. betul. berkahwin lah bila dah sedia, bukan kerana rasa tertekan dengan rakan-rakan sekeliling yang dah kawen.heheeh. tapi lain orang lain cara Allah aturkan dan temukan jodoh tu. fie sendiri pun belom sedie nak kawen awalnya tapi sebab tengok suami fie dulu betul dah bersedie, so fie yakin untuk terime die. alhamdulillah sekarang dan inshaa-Allah sampai bila-bila pun fie bahagie dgn suami fie :')

 
Blogger cik kaella said...

nice entry,

 
Blogger Seorang Syed said...

Sama lah. saya pun minat gadget tapi tak mampu la nak ada banyak sangat. cukup sekadar benda yang penting. duit non hado lagi nak ada banyak2 hehe.

 

Post a Comment