De Webmistress ♂
Marriage Advice
Wednesday, March 8, 2017 • 6:31 PM • 4 comments
Image result for muslim couple marriage tumblr

Assalamualaikum . . .

Image result for muslim couple marriage tumblr

Kahwin tu bila kau dah ready nak kejut orang sebelah bangun solat malam 🙇,
bersilat masak dan hidang makanan walaupun tengah malas berganda 🍝,
pujuk dan suap bila orang tu susah nak makan 🍧🍜,
memaafkan walaupun bukan salah sendiri 🙏,
menerima kekurangan dengan senyuman 😇,
menadah telinga dengar cerita walaupun tengah tak ada mood nak layan 👂😊,
berdiri, berlari silap ari bulan terbang buat macam macam walaupun mengantuk 💃💤💤.
Dinding pun nampak macam tilam ,
saling mengingatkan soal pakaian dan solat seperti dai'e 👫,
sabar melayan dan memujuk macam jaga baby umor setahun walaupun tengah penat sebakul💪💪,
tidur walaupun mata masih segar bugar  😡,
tersenyum walaupun tengah moody 😪,
dan bersedia menghadapi hari esok untuk rutin yg sama sekali lagi 😞.

Image result for muslim couple marriage tumblr

Walaupun bukan setiap hari begini, tapi itulah perumpamaan perkahwinan 👳👰,
commitment lelaki mahupun perempuan 💃..
jangan mengeluh sebab tak kahwin lagi ☝☝,
tanya diri dah ready ke nak hadapi semua ini?
just prepare 💞 💞

Image result for muslim couple marriage tumblr

Jangan kahwin kerana cintakan seseorang,
kahwinlah kerana Allah, lalu kau akan mencintai seseorang itu 💕💕💕...

Image result for muslim couple marriage tumblr

*psst : Peringatan untuk diri sendiri yang belum berkahwin 💬

Image result for muslim couple marriage tumblr


PASTFUTURE
Owner
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺
visit my GA blog : http://insyaallahadarezeki.blogspot.my/
my online shop : https://closetloversfff.blogspot.com/
igshop : https://www.instagram.com/closetlovers_fff

TIME



BLOG EDITOR
let's exchange banner with me .bagitau kat shoutbox okayy :)
TABUNG KAHWIN
TWEET TWEET



TALKIE TALKING





FOLLOW?





BLOG ARCHIVE;

  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 17
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 16
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 15
  • Journey Dental Surgery Assistant (part 1)
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 14
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 13
  • Cabaran 20 Hari Blogging : Day 12
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 11
  • 280117 ♥
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 10

  • MY WISHLIST

    SPM 9A
    MASUK U
    SPA (KKM)
    KERJA TETAP
    KAHWIN


    CREDIT SECTION



    Coding basecode by: Afiqah
    Edit template by: Izyanyancinnamon
    Owner blog: Farah 'Adila
    Re-edit: Safira & Mayar
    Others:(♥♥)

    Remember!! dont remove this section!!