De Webmistress ♂
280117 ♥
Friday, February 3, 2017 • 8:43 PM • 1 comments



assalamualaikum ...
a throwback saturday 280117.

lamanya rasa tak jumpa dengan classmate time sekolah dulu . masing-2 dengan urusan sendiri . belajar, praktikal . we went to seoul garden in Taiping Mall and main itik kat taman tasik .best-2 :)
nama jaa orang Taiping tapi tak pernah main itik sedihnye haha .

tak mampu nak keluar ramai-2 so yang mana free je . aku, farah ain, lelaki mad, reen, aiman, syamin, pudin, sanul, and zairil . but something happen though .

aku dengan ain keluar awal sikit sebab saje kami nak jenjalan dulu , sembang-2 , yelah dah lama tak jumpa kan . pusing-2 Aeon Mall ,makan sushi, melekat sat kat Brands Outlet then keluaq dengan plastic bag aduiii tak boleh langsung nak simpan duit .



nak tungu zohor, kami pusing sat taman tasik. tangkap gambar dulu . then ain cakap "teringinnya nak main itik" so we decided nak main itik lepas makan nanti . dah masuk waktu , kami ke Taiping Mall terus untuk solat then tunggu budak laki sampai .




Yaaaaa Ampun , budak laki boleh pulak buat lambat-2. kami cakap lepas zohor terus keluar , jumpa dekat sana je , then texted depa kata dok kat rumah lagiii, baru nak keluar lah ape lah . dah pukul 2.30 kot, aku and ain pun masuk dulu Seoul Garden. and kami makan dulu . padan muka depaa haha . lapaqqq kot .



dah nak dekat setengah jam dok dalam tuu . depa tak mai-2 lagi . dah laa underground floor, mana laa nak dapat line sangat . dah laa kami cakap kat kaunter tu ada lagi berapa orang nak mai, sebabtu depa bagi meja besar untuk kami. at last, datang jugak syamin . tapi dia sorang je  rupanya dia dari seri iskandar straight away  ke sini. emm memang nampak lapar sangat dia hahaha .



tunggu punya tunggu tak muncul-2 pulak satu gang tu .bill utnuk lunch treat dah nak tutup so kami bayar dulu .aduiiii terkena pulak mai waktu public holiday memang takleh pakai kad pelajar lah . so sorang RM49 .sekiannnn 😧

aku kalau dengan ain memang keja gelak jelah . and cari jalan macamana nak keluar dari seoul garden ni sebab kami cakap kan kat waiter ada kawan lagi tapi tak datang-2 pun , ain cakap mesti dorang ingat kitorang tunggu pakwe tapi pakwe mungkir janji kahkahkah . and senyap-2 kami keluar bila waiter semua busy . haha jadi qejaaa noh .

sampai kat lif , gang-2 tu baru muncul .geram kat hati nih memang tak terkira lah sebab rasa diri ditipu kot . tapi bila depa explain jadi sejuk balik . rupanya kereta depa kena langgar kat parking lot . kereta depan nak reversed then terlanggar keta depa . so yang pergi settle kan pudin, sanul and zairil .

lama dok bincang, then end up kami terus ke taman tasik sebab dah pukul berapa time tuh . kesian depaa tak makan lagi .kami dah gendang gendut hehehe .

sampai sana, beli tiket .first time naik itik wuhuuu . dulu tak naik sebab takut tak kuat  nak kayuh jenuh laaa terkapai-kapai kat tengah tasik nuh . kot laa tersangkut kat tengah pulau tu nayaaa kami . but okay je hehehe . lepasni nak naik lagi .. 😰



video


video



wajiblah bergambar .for memories heeee ♥



Chinese New Year Special Memories. InsyaAllah ada masa jumpa lagi .

much love,
faradila ♥


PASTFUTURE
Owner
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺ visit my GA blog : http://insyaallahadarezeki.blogspot.my/

TIME



BLOG EDITOR
let's exchange banner with me .bagitau kat shoutbox okayy :)
TABUNG KAHWIN
TWEET TWEET



TALKIE TALKING





FOLLOW?





BLOG ARCHIVE;

  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 10
  • BLOGLIST FEBRUARI BY IRAZULKEFFELE
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 9
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 8
  • handmade by Farah 'Adila
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 7
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 6
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 5
  • 700th followers ♥
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 4

  • MY WISHLIST

    SPM 9A
    MASUK U
    SPA (KKM)
    KERJA TETAP
    KAHWIN


    CREDIT SECTION



    Coding basecode by: Afiqah
    Edit template by: Izyanyancinnamon
    Owner blog: Farah 'Adila
    Re-edit: Safira & Mayar
    Others:(♥♥)

    Remember!! dont remove this section!!