De Webmistress ♂
be appreciate ♥
Wednesday, December 30, 2015 • 12:58 PM • 1 comments


Assalamualaikum .



last week, kitorang buat gotong royong pakaian dan barang yg dah tak terpakai dalam rumah . punggah almari bagai , memang banyak lah baju yang memang tak pakai . and kertas-kertas yg memang nk kena let go dah .sp kumpul kumpul and decided to buang je semuan. sebab dulu kalau baju terpakai memang kitorang akan berikan dekat orang lain . macam sedara sedara yg susah sikit , and orang lain yg memerlukan . tapi bila tahun ni rasa macam mungkin orang lain pun dah taknak pakai baju second dah kan , so buang jelah better .

kita naik kereta and buangkan dekat tong sampah besar dekat pekan . park je kereta then ada dua orang yg sedang selongkar sampah-sampah dekat situ . bila dorang nampak je kita, terus datang ke kereta nk tolong angkat sampah sampah . memang kesiann . sorang india ,sorang lagi mungkin melayu kot . bau sampah tu memang kitorang sendiri tak tahan , yelah sampah kan . tapi salute kat dorang sebab berjam-jam duduk kat situ selongkar sampah , ambil barang-barang yg boleh dijual .mungkin dah terbiasa dgn bau dah pun kot .

kesiann. zaman 2015 and nak masuk 2016 dah pun , ada lagi insan yang hidup dalam kesusahan . kerja kutip tin kosong , pergi jual then dapat duit baru boleh makan , kalau takde barang , dorang nak makan apa ? Allahu .

reflect myself . aku selalu merungut kerja aku susah, kerja aku penat .tapi aku tk pernah nk letak perasaan aku dekat orang yg takde kerja dan yang masih menunggu kerja .itulah nama manusia. tak pernah nak bersyukur :(





PASTFUTURE
Owner
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺
visit my GA blog : http://insyaallahadarezeki.blogspot.my/
my online shop : https://closetloversfff.blogspot.com/
igshop : https://www.instagram.com/closetlovers_fff

TIME



BLOG EDITOR
let's exchange banner with me .bagitau kat shoutbox okayy :)
TABUNG KAHWIN
TWEET TWEET



TALKIE TALKING





FOLLOW?





BLOG ARCHIVE;

  • Le Friends
  • Relay tagging Questions
  • experience 1
  • Memories
  • Stop hoping, miracle won't happen.
  • Night's Memories ��
  • syawal post :)
  • Happy Eid 2015
  • a step out from teenagers ...
  • Pernah Rasa ?

  • MY WISHLIST

    SPM 9A
    MASUK U
    SPA (KKM)
    KERJA TETAP
    KAHWIN


    CREDIT SECTION



    Coding basecode by: Afiqah
    Edit template by: Izyanyancinnamon
    Owner blog: Farah 'Adila
    Re-edit: Safira & Mayar
    Others:(♥♥)

    Remember!! dont remove this section!!