Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



be appreciate ♥




Assalamualaikum .



last week, kitorang buat gotong royong pakaian dan barang yg dah tak terpakai dalam rumah . punggah almari bagai , memang banyak lah baju yang memang tak pakai . and kertas-kertas yg memang nk kena let go dah .sp kumpul kumpul and decided to buang je semuan. sebab dulu kalau baju terpakai memang kitorang akan berikan dekat orang lain . macam sedara sedara yg susah sikit , and orang lain yg memerlukan . tapi bila tahun ni rasa macam mungkin orang lain pun dah taknak pakai baju second dah kan , so buang jelah better .

kita naik kereta and buangkan dekat tong sampah besar dekat pekan . park je kereta then ada dua orang yg sedang selongkar sampah-sampah dekat situ . bila dorang nampak je kita, terus datang ke kereta nk tolong angkat sampah sampah . memang kesiann . sorang india ,sorang lagi mungkin melayu kot . bau sampah tu memang kitorang sendiri tak tahan , yelah sampah kan . tapi salute kat dorang sebab berjam-jam duduk kat situ selongkar sampah , ambil barang-barang yg boleh dijual .mungkin dah terbiasa dgn bau dah pun kot .

kesiann. zaman 2015 and nak masuk 2016 dah pun , ada lagi insan yang hidup dalam kesusahan . kerja kutip tin kosong , pergi jual then dapat duit baru boleh makan , kalau takde barang , dorang nak makan apa ? Allahu .

reflect myself . aku selalu merungut kerja aku susah, kerja aku penat .tapi aku tk pernah nk letak perasaan aku dekat orang yg takde kerja dan yang masih menunggu kerja .itulah nama manusia. tak pernah nak bersyukur :(





Blogger The KehalusanKelembutan said...

salam singgah dari blog kak mia.

Alhamdulillah syukur dengan apa yang kita ada .
semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

-cahayakehalusankelembutan.blogspot.my-

 

Post a Comment