Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



Cabaran 30 Hari Blogging : Day 5




 Challenge : Apa dalam Bag Saya

Assalamualaikum . maaflah siaran selalu tergendala due to sekarang dah start keja kan selepas cuti yang heaven tu . hehehe .

wahhh apa dalam bag ye ? sebelum tu nak tanya, korang suka bag jenis apa ? for me , kalau nak pegi keja I lebih prefer beg galas belakang macam budak-budak sekolah je sebab senang .eh tade lah macam budak punya . yang bergaya sikit lah . kang lagi lah orang cakap aku ni macam budak-budak . dah lah badan pun kecik renek je haha . and untuk jenjalan just sling bag je .

meh tengok apa yang ada dalam bag aku .


ini bag bawak pegi kerja . 
➧ 2 buku log , untuk minta sign dari doctor 
➧name tag kuning dan hijau , takut hilang sebenarnya .tiu yang letak dalam bag hehe . kuning masa sem 1 dan 2 now tak pakai dah. tahun akhir ni pakai hijau :)
➧ pen memang sentiasa ada . suka pakai 1 pen yang ada banyak ink tu sebab tak payah susah-susah bawak banyak batang pen . bila terlupa nak tutup penutup pen mula lah uniform kotor terkena ink and paling benci nak kena bersihkan uniform.
➧ lotion tu belasah je pakai lotion apa pun heheh . kat rumah lotion lain, kat klinik lotion lain . sebab kita selalu dengan bahan chemical mesti kena pakai lotion . kalau tidak kulit jadi kasar and menggelupas. kena jaga kecantikan juga ye :)
➧ haha since dah nama pun dental assistant kena lah jaga oral hygiene. dalam kit tu ada berus gigi, ubat gigi, disposable prob, mouth mirror and tweezer :)


ini untuk jenjalan hihiii . banyak sangat dah tukar-tukar bag . paling latest ni bag kecik je sebab lama-lama sakit bahu nak bawak bag besar-besar . posture badan kena jaga juga ye kawan-kawan . jangan ingat nak melawa je :)
➧ okay warna pink . jangan kecam akak ye :D
➧wajib ada purse . kalau tidak cemane nak shopping :)
➧hand sock and sarung kaki kena ada dalam bag . kalau tidak time nak keluar jenuh tawaf rumah mencari . banyak pasang dah hilang so solution kena letak dalam beg hehe .
➧contact lens case . sebab bila berjalan aku suka pakai contact lens . 
➧bedak compact and lip balm hahaha . sebab lepas solat kena laa touch up sikit
➧ note and pencil . maklumlah hakak suka terlupa nak membeli pape so kena ada list . 
➧ ohh forgot to mention, handphone benda wajib kena ada . tapi kekadang tu terlupa jugak haha

okayyy . itu benda wajib lah yang perlu ada . so how's about yours ?  😉 lets share 😜



jumpa lagiii,
faradila ♥


Labels:



Blogger faten.banana said...

lol den abaikan challenge yang ini sebab keadaan beg (isi dan luarannya) amatlah menyedihkan XDDD

kalau pergi kelas den pakai beg budak budak.......................senang naksumbat semua benda :')

 
Blogger farah adila said...

Pegi kelas better bawak beg yg kita selesa. Daripada bawak tote bag ke atau sling bag buat sakit sebelah bahu je hehee

 

Post a Comment