Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



Cabaran 30 Hari Blogging : Day 4





challenge 4 : Tips Kemas Rumah

Assalamualaikumm. emm berat nye challenge ni hahaha . so far takde tips apa pun untuk kemas rumah since takde rumah sendiri . andd sebenarnya bila kita dah lama duduk di satu tempat tu kita dah sampai taktahu nak decorate cemane dah, setuju ?


okayy tips kemas rumah dari farah .

  • mesti bersih
kalau tak menyapu rumah camne nak bersih ,ye dok ?

  • jangan crowded
maksudnya bukan orang yang crowded, tapi barang .furniture tu biar lah sederhana kuantitinyaa . baru lah cantik mata memandang.

  • cat
warna dinding pun memainkan peranan . nampak rumah tu besar ke kecil ikut warna dinding jugak tauu . and bagi aku, biarlah dinding tu warna soft je, baru tak sakit mata .

emmm , okay itu aje :) hangpa ada tips selain ini tak ? sila share , kita sama-sama dapat ilmu ✌


entry berantai,
faradila ♥





Blogger Nurul Syahirah said...

wahhh.. tips yang sangat bagus ^^

jemput join ye
http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

 
Blogger Fairuz Aqilah said...

heeee... I surirumah sepenuh masa (bibik) sbb tanam anggur lagi, so I master lah kiranya bab mengemas umah ni. hahahahahahahahahahha joking! Thanks for sharing :)

 
Blogger mizzura said...

rajinya..ada tak tips rajin lipat baju..huhu..basuh rajin dah..lipat je mesti tertido..

 
Blogger N Nina said...

takde tips pun sebab jenis pemalas hahahha. yang penting jangan tangguhkan, nanti makin bersepah makin malas nak kemas zzz

 
Blogger farah adila said...

Haha. Kan. Kadang tu dh bergunung2 kain baju tk terlipat

 
Blogger farah adila said...

Yup betul tu hehe

 

Post a Comment