De Webmistress ♂
Cabaran 30 Hari Blogging : Day 7
Saturday, January 14, 2017 • 8:35 PM • 1 comments




Challenge : Apa Yang Saya Baca

Fuhh . baru menyempat nak berblogging . Assalamualaikummm 💃

actually , aku ni tak minat sangat membaca (oke jujur sangat) . bukan jenis bookworm . masa sekolah dulu tak pernah ada novel sendiri . novel yang pernah dibaca pun macam novel-novel famous Bicara Hati, Andai Itu Takdirku, macamtu lah . yang famous-famous . tu pun pinjam dekat kawan je hahaha .

And start tahun lepas, aku saje try install Whattpad sebab saje je nak membaca kann . tapi aku selalu baca Himpunan Lawak, Koleksi kisah Seram . hahaaa 👻 ada jugak beberapa jenis novel yang aku baca .

Image result for novel hurt rehan makhtarNak cerita pasal novel yang aku baca kat wattpad , novel Hurt .  dah lama ada dalam reading list .then baru rasa nak baca . bila start baca, ehh macam best pulak . baca punya baca sampai chapter seterusnya "alamakkkkk" dah takde sambungan dahh 😓 rasa geram sangat . lepas tu apa yang aku buat ? aku terus pergi Popular then beli novel Hurt tu haha lega betul . then sekarang pun aku buat gitu . yang mana novel yang rasa best and takde sambungan baru aku beli . kan jimat kat situ hehe . tambah sekarang banyak novel online kan . apa lagi ? jimat duit anda 😆

sebab apa aku tak berapa craving sangat membaca novel ni ? sebab selalunya novel ni sama jaa . macam drama tv tu lah . kan adaptasi novel tu . sikit-sikit kawin dengan anak datuk laa anak orang kaya laa , pastu cakap kasar-kasar dengan suami. alih-alih lepas tu berbaik, romantik terus jadi . cliche sangat . so kalau novel yang aku terasa nak beli tu adalah novel yang lain dari jalan cerita mcam tadi .

Image result for wattpad

oke pasal Whattpad tadi , ia adalah satu aplikasi novel online . apa je genre yang korang nak ada dekat apps tu . untuk newbie macam iolls ni boleh lah install ye .hehee ✌ kalau korang nak tengok offline pun boleh . tapi kena pilih novel time online, simpan dalam reading list and boleh dah tengok time offline .

heee okay semua ,
akak gerak dulu ye,
babaiii,
faradila ♥


PASTFUTURE
Owner
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺
visit my GA blog : http://insyaallahadarezeki.blogspot.my/
my online shop : https://closetloversfff.blogspot.com/
igshop : https://www.instagram.com/closetlovers_fff

TIME



BLOG EDITOR
let's exchange banner with me .bagitau kat shoutbox okayy :)
TABUNG KAHWIN
TWEET TWEET



TALKIE TALKING





FOLLOW?





BLOG ARCHIVE;

  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 6
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 5
  • 700th followers ♥
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 4
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 3
  • Cabaran 30 hari Blogging : Day 2
  • Cabaran 30 Hari Blogging
  • Cabaran 30 Hari Blogging : Day 1
  • Cabaran 30 hari blogging : Intro
  • Farewell Pediatric team :)

  • MY WISHLIST

    SPM 9A
    MASUK U
    SPA (KKM)
    KERJA TETAP
    KAHWIN


    CREDIT SECTION



    Coding basecode by: Afiqah
    Edit template by: Izyanyancinnamon
    Owner blog: Farah 'Adila
    Re-edit: Safira & Mayar
    Others:(♥♥)

    Remember!! dont remove this section!!