Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



Vape ruined your image boys so sorry not cool at all




Assalamualaikum ..

di sini Vape. di sana Vape . depan belakang kiri kanan semua bercakap psl Vape . apa hebatnya Vape ni ?

bagi yang tidak tahu Vape atau pun Vapor (rokok elekronik) semakin popular di negara kita di kalangan lelaki lelaki muda mahupun semakin dimamah usia .

Kebaikan dan keburukan rokok elektronik ( e-cigarette )
Rokok elektronik atau e-Cigarette merupakan pilihan alternatif bagi menggantikan rokok sebenar. Bukan sahaja langkah 'tukar' ini mampu memberi manfaat pada diri sendiri malah orang-orang yang berada disekeliling anda juga, akibat kesan pelbagai kandungan bahan-bahan yang merbahaya dalam rokok sebenar yang mengancam kesihatan. Ini adalah satu cara yang sihat dan selamat menikmati rokok seperti yang sekarang anda hisap!
Kelebihan Electronic-Cigarette
1. Menghindar / kurangkan kesan sampingan seperti anda menghisap ROKOK sebenar yang megandungi lebih 4000 jenis bahan kimia!
2. Rokok elektronik ( Electronic Cigarette ) tidak mengaratkan gigi dan menghitamkan bibir..
3. Rokok elektronik ( E-Cigarette ) mengandungi nikotin yang tidak membahayakan kesihatan kerana ianya tidak bercampur dengan bahan-bahan kimia seperti CARCINOGENS, TEMBAKAU, TAR, KARBON MONOKSIDA, SISA ABU, BAU BUSUK.
4. Tiada kesan terhadap Smoke Detector (pengesan asap) oleh kerana E-Cigarette hanya mengeluarkan wap air yang seakan-akan asap sebenar.
5. Variasi perasa (dunhill, marlboro dll ) seperti ROKOK sebenar.
6. MENJIMATKAN wang sehinga 80% sebulan.
7. Mengurangkan atau menghentikan terus kadar pengambilan ROKOK sebenar.
8. Anda juga boleh menikmatinya ketika memandu (tak perlu buka tingkap).
9. Tiada masalah menghisapnya di runagan berpenghawa dingin.
10. Menghisap di tempat awam atau tempat larangan merokok juga tidak menjadi masalah.
11. Baju tidak lagi berbau ROKOK.
12. Bau mulut tidak lagi busuk.
13. Electronic-Cigarette (rokok elektronik) juga sesuai dibuat cenderahati untuk orang yang tersayang.
14. Tidak perlu risau jika anak-anak kecil menghidu wap dari rokok elektronik kerana ianya selamat dan tidak berbahaya
15. Bahan yang terdapat didalam rokok elektronik tidak boleh menyebabkan kanser atau penyakit-penyakit yang berat
Kekurangan Electronic-Cigarette
1. Semasa menggunakan rokok elektronik, pengguna tidak akan tahu berapa banyak wap nikotin mereka telah sedut yang agak berbahaya. Ini kerana jika kita menghisap rokok sebenar kita akan berhenti jika abu rokok sudah habis, ini kerana rokok elektronik apabila di "charge" penuh akan bertahan selama 8 jam tanpa henti.
2. Terlalu banyak kita sedut boleh menyebabkan kesan sampingan nikotin yang berlebihan dalam badan.
3. Tidak sesuai untuk penguna yang alah pada propelyne glycol (PG).Tanda alahan ialah bila sedut dengan liquid PG base gusi bengkak, gigi jadi sensitif dll

sumber : facebook
itu antara kebaikan dan keburukan Vape ni . so setakat ni takde lagi keburukan dia yang teruk kita nampak . SETAKAT INI . . .


  • its not that I anti dgn vape ni tapi sometimes ada jugak lah rasa benci dgn vape .bukannya apa , mmg sedikit sebanyak cigarette smoker will be increase in rate but bilangan ketagihan masih sama . cuma berubah jenis rokok je . 
  • dan yang paling aku benci dgn vapor smoker ialah ASAP YANG BANYAK . tersangat banyak sbbnya dia boleh control berapa banyak asap yang kita nak (melalui research di google) .dan tentulah vapor yang keluarkan asap yang banyak adalah vapor yang mahal .mmg tak  boleh lah dgn asap ni . walaupun tkde bau ke apa but TETAP ASAP . 
  • mungkin vapor smoker rasa dorang cool gilaa hisap benda tu but for me and other girls out there its nothing for us dear boys . not cool at all haha . emm maybe lah kepuasan utk dorang .


so korang perempuan , takyah nak berangan nakkan lelaki tak merokok sbb zaman sekarang ni sangat rare nak jumpa lelaki yang tak merokok sebab dorang telah pun menggunakan Vapor :P
kalau ada Alhamdulillah anda sangat bertuah :')



Blogger sue sue said...

tapi saya still ragu2 dgn efek vape ni...ada battery rechargerble lagi...ish silap2 isap wap plumbum or heavy metal yg ada dalam bateri tu.....

nasiblah suami saya bukan perokok...


Singgah blogwalking, salam ramadhan...!

 
Blogger Eka Tikah said...

vape ni perisa dia sedap org kata. tapi kalau lagi bahaya drp rokok, tak guna jugakkan

 

Post a Comment