Farah 'Adila
Girlies in De House ♥
refresh profile fav blog recipes tips review



established 2011
FROM A GIRL TO A LADY
FROM SINGLE TO MARRIED ☺
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺

FOR ANY COLLABORATION, REVIEW AND ADVERTORIAL CONTACT ME AT
✓ email: syadila11@gmail.com
✓ whatsapp: 0182894220
✓ ig : @farahadila96






SPM 9A
MASUK U
SPA (KKM)
KERJA TETAP
KAHWIN



Cabaran 30 hari Blogging : Day 2




Challenge 2 : Resepi

Assalamualaikum . em itee nak share resepi punn bukan lah pandai pun memasak .hihiii tapi challenge ni macam tahu-tahu je kita sekarang ni dah rajin "sikit" ke dapur 😀

so kita ubah sikit lah naa .I nak share masakan yang baru je belajar . semua resepi ni ambil dari encik GOOGLE kita je 😎

MI SUP AYAM

resepi dari sini .haritu rasa macam nak memasak then tengok barang kat dapur ada ayam mentah and mee dalam fridge ,ada sup bunjut  and terus decide nak buat mee sup ayam. hiasan untuk dihidang tak cantik sebab takde daun sup .haha tak cukup bahan . cili hitam resepi from my mom . nanak tak ?
hahaa.

ambik la banyak mana pun cili hijau ikut kepedasan yang korang nak dan beberapa ulas bawang besar . 
blend blend blend .
pastu masak atas api .masukkan kicap .
siap .

SPAGHETTI BOLOGNESE WITH MEATBALLS

nii aku ambik resepi dari here .first time attempt and Alhamdulillah jadii 😍

CHOCOLATE CHEESE CAKE

haa tergoda takk ? 😋 ini resepi boleh je search kat google . hakak dah tak ingat dah ambil dari mana .hehehee :) cik tunang kita suka sangat cocolate cake . sebabtu hakak belajaqq camne nak buat . jangan sampai karies dan diabetes laa awak lepasni ye 😀

okayyy , sampai jumpa lagiii :)

recipe with love, 
faradila ♥

Labels: , , ,



Blogger Julie Nida said...

selamat menyahut cabaran. you can do it!!! :)

 
Blogger Flavnesz said...

Chocolate cheesecake tu tempting nya!

 

Post a Comment