De Webmistress ♂
REVIEW : Cinta Paling Agung
Saturday, January 30, 2016 • 9:49 AM • 1 comments




Image result for sinopsis cinta paling agung
oke .nak review sikit pasal telemovie ni .okee tahu semua orang dah tengok. I je yg ketinggalan huuuu .cari punya cari punya cari link nk download baru dapat tengok hm sedihnyaaaa haha . tapi pape pun puas hati lah movie nih .serius serius .

SINOPSIS:
Cinta Paling Agung mengisahkan tentang Khairi (Aaron Aziz) dan Amyza (Siti Saleha) yang telah berkahwin hampir sepuluh tahun dan dikurniakan seorang anak perempuan, Hanna.

Namun perkahwinan mereka tidak bahagia dan semakin hari semakin bermasalah. Khairi kemudiannya jatuh cinta dengan seorang wanita bernama Dewi (Zaskya).

Kerana Dewi, Khairi sanggup membuat keputusan untuk menceraikan isterinya. Amyza yang terkejut dengan keputusan suaminya itu kemudian membuat keputusan untuk bersetuju.

Tetapi dengan syarat setiap pagi Khairi perlu mendukungnya setiap hari selama 30 hari dan Khairi dengan berat hati bersetuju dengan permintaan isterinya.

Sementara itu, hubungan Dewi dan Khairi tidak berjalan dengan lancar seperti yang disangka kerana ibu bapa Dewi kurang bersetuju dengan pilihan anak perempuannya itu.

Keluarga Dewi kemudiannya menasihati Dewi bahawa perbuatan bercinta dengan lelaki yang masih berstatus suami orang adalah perbuatan yang salah.

Dewi tersepit diantara rasa cinta dan bersalah terhadap Khairi serta ibu bapanya.

Adakah Dewi akan meneruskan hubungannya dengan Khairi sehingga ke jinjang pelamin?
Bagaimana pula dengan Amyza, adakah Khairi akan menceraikannya ataupun tidak?

antara ayat dalam CINTA PALING AGUNG yang boleh menusuk kalbu >.<
* “Wanita itu tercipta dari tulang rusuk lelaki, bukan dari tulang kepala lelaki. Kerana wanita bukan untuk memimpin lelaki. Dan kenapa bukan dari tulang kaki? Kerana wanita bukan untuk menjadi hamba abdi lelaki.”

* “Keutamaan seorang perempuan adalah solat di rumah. Ketika dia solat di masjid, dia bukan perempuan biasa.”

* “Tidak ada satu pun rumahtangga yang tidak pernah ada masalah.”

okeee .apa yang aku dapat dalam cerita ni memang banyak .even aku tk masuk pun lagi dalam alam perkahwinan but semua ni banyak beri pengajaran lah .sebab nanti kita pun akan masuk ke alam tu jugak so why not Ambil je yang jernih dari movie ni kannn .


  • first, macam Amyza yang tk pernah masak or buatkan air untuk suami dia . kalau nak pergi buat sendiri .sebabtu suami dia rasa tk dihargai dan pergi cari perempuan lain .



  • memang tugas lelaki membimbing wanita, so kalau suami dia pun cetek ilmu agama cemana nak bimbing kita kaum wanita yang memang senang dipengaruhi imannya .



  • last, nampaklah effort wife dia nk memenangi kembali hati husband dia uhukkkk sweet betul .
banyak lagi lah pengajaran yang akan korang dapat . tapi kena tengok sendiri lah baru tahu heheee .


p/s : salah satu reason kenapa gedik sgt nk tengok cite ni sbb ada AARON AZIZ heheheee >.<





PASTFUTURE
Owner
Alhamdulillah Allah bawa awak kesini untuk berkenalan dengan saya . Terima kasih ☺ visit my GA blog : http://insyaallahadarezeki.blogspot.my/

TIME



BLOG EDITOR
let's exchange banner with me .bagitau kat shoutbox okayy :)
TABUNG KAHWIN
TWEET TWEET



TALKIE TALKING





FOLLOW?





BLOG ARCHIVE;

  • Bahagia.
  • Blog Award 2016
  • Bidadari dari Syurga ♥
  • Hanya takdir menentukan.
  • Berhentilah.
  • be appreciate ♥
  • Le Friends
  • Relay tagging Questions
  • experience 1
  • Memories

  • MY WISHLIST

    SPM 9A
    MASUK U
    SPA (KKM)
    KERJA TETAP
    KAHWIN


    CREDIT SECTION



    Coding basecode by: Afiqah
    Edit template by: Izyanyancinnamon
    Owner blog: Farah 'Adila
    Re-edit: Safira & Mayar
    Others:(♥♥)

    Remember!! dont remove this section!!